Innovativa yachts med hög kvalité.

Galeon Yachts har vuxit enormt de senaste åren världen över. Innovativa lösningar, gediget hantverk, beach mode och hög kvalitét beskriver kort vad Galeon står för. Galeon Yachts finns i kategorin 30–80 fot. Galeon är utsedda av Aquaholic till en av de tio världsledande yachts.

Världsledande yachttillverkare

I 40 år har Galeon Yachts nått framgång i världen tack vare sin kvalitet och innovation. Galeon är ett privat företag och har sedan starten drivits av samma familj som specialiserat sig på att bygga lyxyacht och motorbåtar. Det byggs ca 365 yachts på de båda fabrikerna per år. Galeon har över 1600 anställda och bygger yachts på en yta om 35 000 m2. Företaget växer stadigt varje år. Tack vare den oöverträffade kvalitén i detaljer, banbrytande teknik och fantastiska design har företaget blivit en av de främsta europeiska yachtskaparna.

Prisbelönad design

Tony Castro, en designer i världsklass som har arbetat med yachtdesign hela sitt liv och har vunnit hela 5 världsmästerskap i yachtdesign genom årens lopp. Tony Castro designar Galeon Yachts vilket genomsyrar de snygga linjerna och stora fönsterpartier för maximalt ljusinsläpp.

Vad är det då som har gjort att Sveriges båtentusiaster upptäckt Galeon nu de senaste åren?

För tre och ett halvt år sedan tog det amerikanska företaget MarineMax Yachts över Galeon i USA, ett företag som är stenhårda rörande kvalitet. I USA är Galeon idag det andra största båtmärket i 36- till 70 fots-kategorin samt det mest växande varumärket inom samma kategori. MarineMax Yachts satsar att tillsammans med Galeon att bli det störst båtmärket i denna kategori under 2021.

Galeon använder den senaste tekniken och de bästa materialen, därför ligger de i framkant. Galeon Yachts jobbar med den senaste tekniken med glasfiber, vacuum injicerat och kolfiber för bästa vikt, hållbarhet och viktfördelning. Alla tankar är rostfria till bränsle, färskvatten, gråvatten och svartvatten. Allt rostfritt tillverkas i egna fabriken och genom sin kvalité har de även blivit underleverantör till flera andra stora tillverkare.

”Beach mode” har blivit ett av Galeons Yacht signum, vilket ger en extra bredd på mellan två och tre meter. Utöver detta kan du välja; flybridge, skydeck, eller hardtop med öppningsbart glastak. Skydeck passar väldigt bra i Sverige, en mindre flybridge men med en enkel knapptryckning, så stängs kapellet på automatiskt. Perfekt de dagar då det regnar och blir soligt om vartannat.

Komfort och smarta utrymmeslösningar är genuint inbyggt i Galeons Yachts. Men också många smarta lösningar på flera yachts såsom med dörr vid förarplatsen, snurrbar soffa på akterdäck, eller varför inte grill och wetbar på akterdäck? På Galeon 640 flybridge och Galeon 650 skydeck t.ex. så finns det utgång genom framrutan ut till fördäck. Sjöegenskaperna är extremt bra tack vare en djupt v-botten, det känns tryggt och säkert när man åker i en Galeon.

Designa din egen Galeon Yacht

Väljer du en ny yacht från Galeon så har du många valmöjligheter hur din yacht ska designas inuti. Du väljer all inredning från tak till golv såsom träslag, textilier och färger. Varje inredning till en Galeon Yacht byggs i det egna snickeriet med de finaste träslagen som t.ex. högglanspolerad valnöt. I dessa yachter hittar du allt av högsta kvalitet, exempelvis används Blum, Seakeeper och Sunbrella m.fl.

Galeon Yachts hantverk tryggar framtiden

Galeons fokus på detaljer och förbättringar driver företaget och yachterna framåt och med 40 års erfarenhet och tusentals nöjda kunder från hela världen.